среда, 14. новембар 2018.

Весић: Расписан конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима од петог до осмог разреда

Фондација за младе таленте Града Београда расписала је данас, 14. новембра, конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима од петог до осмог разреда основних школа са територије града Београда на укупан износ од 12 милиона динара, потврдио је заменик градоначелника Горан Весић. 

Он је прецизирао да ће сви талентовани основци имати прилику да до 26. новембра конкуришу за набавку неопходне опреме ради даљег неговања талента. 

– Доношењем Одлуке о расподели новчаних средстава талентованим ученицима од петог до осмог разреда основних школа са седиштем на територији града Београда за 2018, додела новчаних средстава биће ограничена. Максимални износ који ће моћи да се додели појединачном кандидату за набавку неопходне опреме која омогућава даље неговање талента на конкурсу износиће 300.000 динара. Сва одобрена средства ће бити додељена једнократно – рекао је Весић. 

Према његовим речима, кандидат ће бити рангиран на листи конкурса остваривањем бодова који су дефинисани у оквиру пет критеријума: таленат (уметност, спорт и наука), социјално-економски статус породице, успех у школовању, припадност осетљивој друштвеној групи и изузетност.

– За разлику од претходне две године, када је Фондација успешно спровела конкурсе за талентоване ученике средњих школа, ове године одлучено је да се помогне талентованим ученицима од петог до осмог разреда основних школа – додао је Весић. 

Фондација за младе таленте Града Београда посвећена је помагању младим талентима који су слабијег материјалног стања, како би развили свој потенцијал, те се она труди да својим радом унапређује положај деце и младих креирањем услова за напредовање и усавршавање. Научни и уметнички развој сваког талентованог детета Фондација ће подржати ове године куповином неопходне опреме.

Управни и Надзорни одбор чине еминентни грађани са кредибилитетом, који заједно са представницима Фондације чине успешан тим, који је добар показатељ правог пута и признатог рада организације.